הגנה מפני דמנציה בעזרת תזונה


בכתבה שלפנינו נציג שני מחקרים שבדקו את הקשר בין תזונה ודמנציה בגיל השליש:

פירות, ירקות ואומגה 3.

סכום תוצאות שפורסמו בעיתון מדעי בנושא נוירולוגיה הוצגו ממצאים של ארבע שנות מעקב אחרי 8,085 משתתפים בני 65 ומעלה, ללא עדות לבעיות מנטליות בתחילת המעקב. בסיום התקופה, נרשמו 281 מקרי דמנציה (מתוכם 183 הוגדרו אלצהיימר). הממצאים מראים כי בקרב האנשים שאינם נשאים של הגן (מסוג אפו E אפסילון 4) המעלה הסיכון למחלה, צריכה גבוהה של פירות, ירקות ושמן מסוג אומגה 3 מפחיתים היארעות דמנציה בשיעור 28% ו-54% בהתאמה. גם צריכה שבועית של דג, הפחיתה הסיכון ב-35%.

מאידך, צריכה גבוהה של שמנים הכוללים רמה גבוה יחסית של אומגה 6 (סויה, חריע, תירס, חמניות, מרגרינות ומזונות מכילים אותם – בורקס, מלאווח וכד') הייתה מקושרת לסיכון מוגבר לדמנציה.
מסקנות החוקרים: צריכה תכופה של פירות, ירקות, דג ושמנים או תוסף עשירים באומגה 3, ככל הנראה מפחיתה הסיכון לדמנציה ואלצהיימר בקרב אנשים שאינם נשאים של הגן אפו E אפסילון 4.

ויטמינים מקבוצת B.

במחקר מבוקר שנערך על 299 גברים קשישים, ניתן תוסף יומי, למשך שנתיים  של קומפלקס ויטמינים B : שני מ"ג פולאט, 25 מ"ג ויטמין B6, ו-400 מיקרוגרם ויטמין B12, בהשוואה לקבוצת פלסבו (קבוצה שלא קיבלה את הויטמינים).
התוצאות הראו כי בקבוצה שקיבלה את הויטמינים הופחתה לרבע היצירה של חלבון מסוים (עמילואיד בטא) הקשור להופעתה של מחלת האלצהיימר. כמובן שהחוקרים מקוים כי שילובם של אותם ויטמינים בתפריט יהווה הגנה מפני מחלת האלצהיימר.

 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.